AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA


15.02.2011.

APV UKIDA BEZVIZNI REŽIM

Nakon sto su zemlje članice Evropske Unije odlučile ukinuti vize građanima BiH i Albanije, brzo je reagovalo poglavarstvo Autonomne pokrajine Vikendica.

Naime, Skupština Gornjeg doma APV-a je na hitnoj sjednici ordžanoj prošle hevte, donijela po hitnom postupku odluku o ukidanju bezviznog režima svim državljanima BiH, državljanima svih zemalja Evropske Unije kao i pripadnicima naroda koje nemaju državljanstvo niti jedne zemlje svijeta.

Očekuje se da će za ovu odluku glasati i poslanici ''Donjeg Doma'' koji nisu bili prisutni na ovoj sjednici zbog ''familijarnih obaveza''.

Kao jedan od glavnih razloga ove odluke navodi se bojazan da ce doči do masovnog priliva NK radne snage iz susjednih zemalja. PreCjednik APV je izjavio kako je siguran da će ova odluka sprijećiti dolazak velikog broja emigranta u APV.

Svi putnici (ne)namjernici koju se nadju na putu u APV će morati posjedovati najnovije Metrobiološke pasoše i uz uredno utisnutu APV vizu moći će putovati i boraviti unutar granica naše pokrajine u maksimalnom trajanju od 48 sati.

Pored APV vize, svi koji zele ući u AP Vikendicu, morat će imati određeni procenat krvi u alkoholu, a to mjerenje će biti vršeno u specijalnim laboratorima koje će biti izgrađene na svakom graničnom prijelazu.

Vize za ulazak i boravak u APV ce biti izdavane u svim veleposlanstvima i konzulatima APV-a u svijetu, i predsjedništvo APV je naložilo svim uredima da uvedu 7 radnih smjena kako bi se izbjegli veliki redovi ispred nasih ambasada.

Takodje se navodi da će gradjani Rusije, Moldavije i Ukrajine biti izuzeti ovog viznog režima, i da će za sada osobe ženskog pola drzavljani ovih zemalja moći putovati u APV bez posjedovanja Vikendaške vize.

 

AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
<< 02/2011 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728