AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA


28.08.2010.

ZA DOBRIM KONJEM SE VELIKA PRASINA DIZE - OPĆINA BREZA NIŽE USPJEHE

Proteklih dana općina Breza punila je naslovne strane mnogih novinskih izdanja, kako domacih tako i stranih.

Na dva međunarodna takmićenja opcina Br...eza je osvojila pregršt vrednih nagrada i tako opravdala svoj naziv '' crni biser prirode''.

 Da krenemo redom, -  

- Od 18.08.- 20.08. 2010. godine u poznatom sudanskom letovalištu Šarm El-Stid održan je međunarodni sajam turizma, gdje su izlagali i predstavili svoje turisticke potencijale mnogi gradovi i države. Iako je konkurencija bila velika, općina Breza je ipak uspela da osvoji nekoliko vrednih nagrada.

Tako  npr. u konkurenciji za najcišći grad ''Grad Oaza'' nasa općina osvojila prvu nagradu ostavivsi iza sebe mnoge oaze, bisere prirode, Kabul, Bagdad, Mogadis, Haluge i  Veliko Čajno.


- U konkurenciji ''najćišća plaža i najuređenija marina'', Breza je uzela prvu nagradu ''Plava zastava''! To je  pomalo cudno s obzirom da Breza nema ni plažu, ni marinu, ali organizatori su bodovali uređenost SRC Ada tj. potencijale bazena i uređenost parking prostora, a prema njihovim obrazlozenjima oni nisu mogli ostati ravnodusni na inovacije u ovoj oblasti pa su Brezu nagradili ''Plavom zastavom'.

Drugo mesto u ovoj konkurenciji pripalo je Centralnoj Sahari, a trece regiji Deičići na Treskavici.


- Jos bolje vesti stigle su iz Jemena gde se održava kup ''šerijatskih gradova'' .Kriterij za učesče na ovom takmičenju je da se uvedu sto represivnije mere za pučanstvo ali sa sto bizarnijim objasnjenjem.

Općina Breza je na ovo takmičenju osvojila prvo mesto i ponela titulu ''Štap Šerijatskih Gradova'.

Breza se predstavila sa temom ''Policijski sat'' sa obrazloženjem da do 23 sata deca, omladina, ne piju, ne drogiraju se, nema narušavanja javnog reda i mira, aliii vec posle 23 sata kao da vrag uđe u pucanstvo, zavlada kolektivno ludilo i policijske snage moraju da izađu iz podobnih kafica da bi zavodili red. Tako da ce svi ovi problemi biti  rešeni policijskim satom.

Na ovu inovaciju i obrazloženje inovacije ostali su zatečeni svi učesnici ali i organizator, tako da je prva nagrada jednoglasno dodeljena Brezi.

Predstavnici Irana, Severne Koreje i Kine su odmah zatražili licencu i otkup prava za ovu inovaciju. Iz pres službe Općine saznajemo da nasi predstavnici dolaze u grad 30.augusta 2010, svecani docek na trgu ''Salko oplakani' u 14 sati, a izlaganje nagrada u muzeju ''Savremene gluposti i Cinizma'' u 15 sati.

Svi zainteresovani građani mogu razgledati osvojene nagrade svakim radnim danom od 7-15 a nedeljom od 7-13.

AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
<< 08/2010 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031