AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA


20.04.2006.

USTAVNE PROMJENE

Vlada APV kategorički se protivi i odbacuje predložene ustavne promjene obzirom da su predložena rješenja samo cementiranje postojećeg stanja. Za Vladu APV je, naročito, ne prihvatljivo žentitetsko glasanje i u Parlamentarnoj skupštini ali i u Savijetu ministara . Šta znači ustvari to famozno žentitetsko glasanje? Znači da samo jedna žena od bilo kojeg člana Vlade APV može blokirati rad AP Vikendice, a obzirom na naša iskustva iz prošlosti ovakvo rješenje je ne prihvatljivo. Mi smatramo da žene mogu tražiti zaštitu ženskog vitalnog interesa samo u Domu vikendice, a da se zakonom tačno odrede pitanja o kojima bi se moglo raspravljati pred ovim domom, naš prijedlog je da žene mogu tražiti zaštitu vitalnog interesa samo u tri slučaja i to :
1.u slučaju rođendana;
2. godišnjice braka;
3. 8. marta.

Također, tražimo da se našem precjedniku daju veće nadležnosti i da mu se proširi površina kretanja jer po novim Ustavnim prijedlozima, on bi na kahvu sa rajom mogao samo petkom, i to prije Đuma namaza te svake druge subote u večernjim satima, što je takođe cementiranje postoječeg i nije u pravcu reformskog i evropskog puta kojim želi da ide APV. Najgore u svemu je to da SDU (Stranka Demokratiziranih Učiteljica) ima velik broj lobista u Parlamentarnoj Skupštini, ali i u drugim parlamentarnim strankama, a SDU se upravo zalaze za cementiranje ustavnog stanja u APV.

Druga stvar sa koju ne prihvata Vlada APV-a je prženje krompira. Nama tradicija ne dozvoljava da se krompir prži u ulju, oduvijek se znalo da se vikendaški krompir moze samo peći u rerni. Neke stranke iz APV-a bi prodale tradiciju za evropski put. «... Ako ne mozemo u Evropu sa pecenim krompirom, onda radije ostajemo u izolaciji...!» kratko je prokomentarisao naš precjedink.

AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
<< 04/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30