AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA


12.04.2006.

USTAVNI SUD APV ODLUCIO: GRB APV JE NEUSTAVAN

Na jucerasnjem zasjedanju Ustavnog Suda APV je donesena presuda za spor koji su pokrenuli Predsjednik NOV-a APV Armin, Ministar zdravstva Mooyo i vikendaski Muftija Sazza. Naime njih trojica su iskoristili svoje zakonske ovlasti i pred Ustavnim Sudom pokrenuli spor za ocjenu ustavnosti grba APV. Kako se navodi u obrazlozenju, njih trojica se osjecaju ugrozeno i diskriminirano jer na grbu APV se nalazi vijenac od kobasica, a s obzirom da su njih trojica presli svoj zamisljeni limit sa kilogramima i da sada praktikuju dijetu, postojeci grb ugrozava njihovu konstitutivnost.
Prilikom pokretanja spora pred najvecom sudskom instancom u APV, navedena trojka je Sudu predlozila i moguca rjesenja, i to: Da se iz grba izbaci vijenac sa kobasicama; Da se vijenac od kobasica zamijeni zelenom salatom; Da sa jedne strane grba ostane vijenac od kobasica, a da na drugu stranu grba se postavi pletenica od kupusa, zelena salate i praziluka; Da se organizuje javni natjecaj za idejno rjesenje novog grba koji ce zadovoljavati sve konstitutivne narode u APV.
Ustavni Sud je donio odluku i proglasio grb neustavnim, te nalozio Parlamentu da u roku od dva mjeseca ispostuje odluku Ustavnog Suda. Takodjer su Parlamentu APV-a ponudjenja sva rjesenja koja su predlagali Sazza, Mooyo i Armin, osim onoga u kojem se kobasice mijenjaju salatom, jer je i taj prijedlog neustavan.
Politicki protivnici pokretaca spora su vec najavili zalbu Ustavnom Sudu. Odmah nakon objavljivanja odluke, na press konferenciji, Kozica i Sherbo su istakli kako je ova odluka Ustavnog Suda opasna po suzivot i buducnost ovog prostora, te kako ogrozava osnovne postulate na kojem se zasnivao prvi Vikendaski Ustav. U dansnjem intervjuu za Vikendica Zietung, Kike je rekao “…Kako nekima odgovara da u ovoj drzavi nema uopste simbola konstitutivnih naroda i pojedniaca. Pogledajte samo viljuske na grbu, one nista ne predstavljaju, mi i onako jedemo rukama…”!

AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
<< 04/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
30