AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA


21.02.2006.

...GOVORIO JE TAD MOJ DEBELI STRIC, NEKAD KROZ SUZE, A NEKAD KROZ SMIJEH, ZA SVU VASU ZAJEBANCIJU JEDNOM CE TE PLATITI CEH...

Da ne bi ispali subjektivni objavljujemo tekst koji je jutros osvanuo na www.grad-breza.com .Uskoro ce posjetioci naseg bloga dobiti informaciju iz prve ruke. Za sada mozemo traziti samo podrsku bloggera sirom drzave.


[b]Vecini brezanske raje je poznata ekipa koja uredjuje blog http://vikendica.blogger.ba, e ta ista ekipa je jucer imala jedan veliki problem, koji je na svu srecu brzo rijesen.
Desilo se to da je jedan operativac, iz PS breza, prilikom posjecivanja porno siteova u brezanskom internet klubu, slucajno nabasao na gore navedeni blog i tamo nasao fotografije na kojima vikendasi drze, ni manje, a ni vise automatsku pusku. Taj “Prljavi Hari” odmah u svemu tome ugleda priliku da dodje do unapredjenja u svojoj struci, te snimi fotografije. Dalje se desavalo to da je kvazi operativac te slike poslao u MUP Zenicko-Dobojskog kantona i to bez icijeg znanja u PS Breza, valjda da neki od lokalnih policajaca, koji su u srodstvo sa nekim vikendasima, ne bi provalio akciju, a i njegovo unaprijedjenje. Da li je taj operativac zadovoljno trljao ruke zbog provaljivanja teroristicke organizacije, ne znamo, ali sigurno znamo da nije ocekivao da ce ispasti jedan veliki glupan.
Dalje je sve stvar logike i policijskog posla, MUP kantona dobija fotografije i pokrece istragu o teroristickoj organizaciji u Brezi, oko vikendice stalno kruze patrole, da bi juce, 20. februara u 15.00 sati, tuzilastvo iz Visokog izdalo nalog za pretres vikendice.
Negdje oko 6.00 sati tri automobila iz kantonalnog MUP-a stizu u PS Breza i u prostorijama stanice pokazuju slajdove sa slikama terorista iz Breza. Svi prisutni lokalni policajci su zaprepasteni, niko ne moze da vjeruje da su ti ljudi, koji nemaju nista u svojim dosijeima i koji su svi uspjesni studenti, postali teroristi.
Kantonalci uz podrsku lokalnih policajaca krecu u akciju. Pred vikendicom zaticu jednog od suvlasnika vikendice i od njega traze oruzje. Covjek sav zbunjen i prestrasen im tvrdi da nema oruzja te im bez pokazivanja naloga dozvoljava da pretresu vikendicu. Posto nisu nista nasli jedan od kantonalaca naredjuje brezanskim policajcima da privedu jednog našeg člana. našli su prvog sa namjerom da ga ''pretresu''.nalaze ga ispred kuce i uz najkorektnije ponasanje ga privode u vikendicu na informativni razgovor.
Ispitivanje je trajalo oko dvadesetak minuta, i kada su ga “slomili pricom”, vikendaš im izjavljuje da se oruzje (drvena puska i iskoristena zolja) nalazi kod njega u garazi. Jedan automobile krece ka njegovoj kuci, a ostali prema prostorijama PS Breza. privedeni vikendas uzima svoj arsenal naoruzanja i predaje ga sluzbenim licima, a zatim sa njima krece u PS Breza. U prostorijama PS Breza je utvrdjeno da je vikendas posjedovao “imitaciju automatske puske, napravljenu od drvenog materijala i kontejner rucnog bacaca Zolja, ruske proizvodnje”. Svi su bili zaprepasteni onim sto su vidjeli, ali se mora reci da su bili i zadivljeni vjestinom njegovog amidze koji je napravio pusku. Nadjeno oruzje je oduzeto i poslano tuzilastvu u Visoko, a APV-u je izdata potvrda o oduzimanju. Tako se sve zavrsilo bez potrebe privodjenja ostalih vikendasa.
Bilo, zavrsilo i ne ponovilo se, ali se ne moze ostati ravnodusan na sve ovo. U gradu gdje cvjeta narkomanija, gdje se kradu automobili, gdje lokalni kauboji oduzimaju privrednicima jedno od osnovnih ljudskih prava, pravo na rad, nekakav polupismeni operativac, radi licne promocije, ganja momke koji, da bi izbjegli gradske belaje, petkom i subotom odlaze u vikendicu da nadju svoj mir i provod. Da ne ispadne glup, kao sto je ispao, mogao je samo procitati par postova na blogu i bilo bi mu jasno da vikendasi parodiraju drzavne i svijetske dogadjaje, a mogao je i procitati biografije raje iz vikendice i shvatiti da tri apsolventa Prava i jedan student trece godine Kriminalistike nisu glupi da svoje “oruzane aktivnosti” objavljuju na internetu. Ovdje se ne smije proci bez pohvale pripadnika PS Breza, citavo vrijeme su bili fer, korektni, pa cak su i davali neku moralnu podrsku našem članu. Vikendasi tvrde da znaju ko je doticni operativac ida postoji mogucnost podizanja privatne tuzbe protiv njega. Mozda ga ne treba tuziti, dovoljna mu je kazna sto je umjesto nekog veceg cina, dobio cin viseg glupana.[/b]

AUTONOMNA POKRAJINA VIKENDICA
<< 02/2006 >>
nedponutosricetpetsub
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728